Sziluett Mozgásstúdió Ágival – “Nőnek lenni jó!”

2022.01.18 | Nő is vagyok

Varga Lászlóné Ági vagyok, a mosonmagyaróvári Sziluett Mozgásstúdió megálmodója, tulajdonosa, edzője, a “Nőnek lenni jó!” életérzés aktív képviselője. A segítő attitűdöt már az anyatejjel szívtam magamba, hiszen egy olyan családba érkeztem, ahol egy autista kisfiú várt testvérként. Sejtjeimbe ivódott, hogy akkor is segíteni kell, ha kicsi vagy gyenge vagyok, ha éppen nekem is fáj valami, ha rossz passzban vagyok, ha legszívesebben elbújnék a világ elől.

 Megtanultam, hogy mindig nekem kell okosabbnak, türelmesebbnek lennem, és hogy a szeretet csodákra képes. A felelősség, a hosszútávú gondolkodás is így alakult ki bennem, hiszen tudtam, ha a szüleim már nem lesznek, akkor nekem kell gondoskodnom a beteg testvéremről egy életen át. A pszichológiai érzékem, a toleranciám és a lelki ellenállóképességem is vélhetően emiatt fejlődött, finomult az évek során. Szerettem volna mindig megfelelni, jókislány lenni, hogy legalább velem ne legyen baj. Így jól tanultam, és mivel imádtam a matematikát, valahogy elsodródtam a közgazdász pálya felé, ahol kitűnő diplomával végeztem, és elemző közgazdászként dolgoztam. A férjem 16 éves korom óta mellettem van, idén ünnepeljük a 40. együtt töltött évünket. Kivételes kapcsolat a miénk, tényleg jóban-rosszban számíthatunk egymásra. Hiszem, hogy ez a hosszútávú boldogság, jóllét és egészség titka.

Két fiúnk született, és mire a gyerekek iskolás korúak lettek, kb. 33 éves koromban -krisztusi kor- rám tört az érzés, hogy nem vagyok a helyemen

Nem okozott örömet a munkám, bármennyire is sikeres voltam, azt éreztem, hogy váltanom kell. Hála a támogató családi háttérnek, grafológusnak tanultam, hogy végre azt végezhessem, amire születtem, a segítésre. A közgazdász vénám miatt a munkahelyi grafológia lett a szakterületem, ahol egy idő után újra azt vettem észre, hogy hiába jól keresek, hiába elismerik a munkámat, elveszik a lehetőség, hogy segítsek azokon az embereken, akiknek az írásában ott rejlik a segélykiáltás, és én tudnék nekik segíteni, de most nem ez a feladat.

Sosem késő váltani!

Egyre csak haladtam az önismereti tanulás útján, rájöttem, hogy semmi sem fontos annyira, mint az, hogy a helyemen legyek, azért keljek fel minden nap, amit imádok, amiben a legjobb vagyok, ami örömet okoz, és ez a segítés, az egészséges életmódra, az egészséges testmozgásra való nevelés! Így képeztem át magam edzőnek, elhatároztam, hogy csak olyan sportokat fogok oktatni, ami az egészség megtartását, helyrehozatalát segíti, miközben a nők megtartják a nőiességüket.

17 év edzői pályafutásom eredményeképpen 16 féle óratípust tanítok, amiből 8 saját fejlesztésű, nagy részüket a vírushelyzet óta online is lehet végezni

Fit-ball tréner, Pilates oktató, jógaoktató, aerial jóga oktató, fasciatréner, arctorna tréner és Aviva Módszer oktató vagyok. Mindegyik oktatott sportomat imádom, hiszen itt tényleg segíthetek, és az eredmény azonnali, elmúlik a derék- és hátfájás, leszaladnak könnyedén a kilók, kisimulnak a ráncok, kialakul a fittség, az energikusság…

Aviva Módszer hatalmas segítség a családok számára

De talán a legnagyobb boldogságot az Aviva Módszer oktatása során tudom adni a családoknak, hiszen itt a hormonháztartás normalizálása történik, rendeződik a ciklus, megszűnik az inzulinrezisztencia, a PCO(S), az endometriózis, eltűnnek a ciszták, a miómák, normalizálódik a pajzsmirigyműködés, és legfőképpen számtalan Aviva baba születik a Módszer segítségével olyan pároknál is, akik az orvostudomány mai állása szerint meddők.

Végtelenül büszke vagyok arra, hogy -csak az én általam megtartott tanfolyamok részvevői körében- 1100-nál is több baba született az Aviva Módszer hatására! Az edzői pályafutásom elején tornatermeket bérelve tartottam az óráimat, de ahogy egyre nőtt az oktatott sportjaim száma, egyre jobban bővült a vendégköröm, szükséges volt egy saját terem kialakítása. Így hoztuk létre a Sziluett Mozgásstúdiót, ami egy igazi ékszerdoboz, ahol kényelmesen elférnek a Pilates gépeim is, hiszen az egyik szakterületem a Reformer. Ezekre a gépekre dolgoztam ki olyan óratípusokat a pandémia alatt, ami -megtartva a nőiességet- a leghatékonyabb az erőépítésben, a nyújtásban, az állóképesség fejlesztésében, és amelyeket túlsúllyal, ízületi problémákkal is lehet eredményesen végezni.

Kifejlesztettem egy olyan arcfiatalító technikát, ami napi 7 percet vesz igénybe, napi rutinba illeszthető, és a hatása azonnali

A módszerem hatékonyságát az adja, hogy minden nap egy-egy arctájon dolgozva hatunk a vérkeringés, a nyirokkeringés serkentésére, trenírozzuk a bőr alatt található fasciaréteget, fejlesztjük az arc izmait, és reflexpontokon keresztül is stimulálunk, s közben az intim terültek izmai is munkára vannak fogva. A legújabb “gyermekem” pedig az az életmódváltó program, ami február elsején indul. Merőben más, mint minden eddigi ilyen jellegű próbálkozás, azok buktatóit kiküszöbölve ez hosszútávú, egy éves program, holisztikus szemléletű, magában foglalja a táplálkozás, a testmozgás, az alvásminőség, a pihenés, feltöltődés, méregtelenítés és a légzés megreformálását is. Az Aviva Módszer oktatói tapasztalataimat kamatoztatva középpontba helyeztem a hormonrendszer mindenre kiterjedő hatásait, hiszen ezek nélkül nem lehet sikeres egy életmódváltás. Azért tart egy évig, mert 52 héten át, minden héten egy-egy újabb kis változtatást szokássá téve építjük fel stresszmentesen az egészségünket. Minden héten a javasolt változást elmagyarázom, hogy miért kell kicserélni az életünk puzzle-jában, és helyette milyen új darabot illesztünk be, és annak milyen egészségjavító hatása lesz. Ez nem egy fogyókúra, itt a cél az egészség, a fogyás, formálódás, a kívánt kinézet elérése “csak” mellékhatás!

S hogy mitől vagyok ennyire energikus, hogy jut ennyi mindenre idő, hogy tudok minden nap mosolyogni? A szerencse lánya vagyok!

Olyan családba születtem, ahol megtanultam az alázatot, az odafigyelést, a segítő hozzáállást, a férjem és a két fiúnk mindenben támogat, és meghozhattam azt a döntést, hogy semmi nem lehet annyira fontos, mint hogy azt csinálhassam, amire születtem! A teherbírásom, a maximalizmusom miatt az élet úgy hozta, hogy egyedül dolgozom a stúdióban, természetesen egy nagyon jó csapat áll mögöttem, aminek tagjai az asszisztensi, a marketinges és a grafikai, informatikai munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy én teljes kapacitásommal a szerelmemnek, a tanításnak élhessek!

Gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a sikerem titka

Sajnos erre nem tudom a választ. Amit viszont biztosan tudok, hogy mindig hittem magamban, hittem abban, hogy a kitartó munka, a pozitív hozzáállás meghozza a gyümölcsét. Semmilyen kifogás nem állja meg a helyét, ha azt érezzük, hogy nem a helyünkön vagyunk! Így 56. életévemben azt is elmondhatom, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy megengedjük magunknak azt, hogy nap végén ne megelégedettséggel hajtsuk a fejünket nyugovóra! Hitvallásom, hogy minden, amit ma megteszünk az egészségünk érdekében, az hozzájárul minden holnapunk jobbá tételéhez!

Látogass el a Sziluett Mozgásstúdió oldalaira és ismerd meg még jobban Ágit!

Sziluett Mozgásstúdió Facebook oldala

Sziluett Mozgásstúdió honlapja

Interjú Schill Beáta doktornővel

Biztos volt már olyan érzésetek, hogy valakit...

Stílusos Nőnap a PMOM-nál

Nőnapra megszerveztük az első, de biztos, hogy...

Beszélgetés a Melletted a Helyem Egyesület vezetőjével, Nagy Líviával

Életemben először, több mint 4 éve találkoztam...

Rooms And Stories – Minden szobának története van

„Kisfiam születése előtt, a szobája tervezésekor...

Beszélgetés Kettinger Évával, a Várkert Kávézó egyik tulajdonosával

Évával úgy ismerkedtem meg, hogy a koraszülött...

Karácsonyi relaxációs mese – nemcsak gyerekeknek!

Judit munkásságát, szakmai életútját a Nő is...

A gyerekek inspirálnak – LOLkashop, cukiság a köbön

Czaga Judit két kisgyermek anyukája, a Lolkashop...

Annyit visz haza mindenki, amennyit ad

Komáromi Mónikával az „első találkozásunk”...

Tolnai Orsolya a Zimma Cake megálmodója

A Zimma Cake megálmodója Tolnai Orsi mesélt...

Gyógyító mesék, versek B. Habarics Kitty tollából

Hogy kezdtem el követni Kittyt? Egy vers jött...

Judit, jógaoktató és négy kisgyermek édesanyja

Judit fiatal kora ellenére nagyon sokat...

Ági, a Barista iskola társtulajdonosa

Kincsem Ágnes a Coffee Education...

Evelin, az utazás szerelmese

Ivók-Csuhai Evelint kérdeztük, az Amazon Travel...

R.M. Ékszer tömöríti a magyar kézműves kisvállalkozásokat

Hosszú út vezetett az R.M ékszerig Rangits Márta...

Cikkek

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Írd meg nekünk mely témák érdekelnek, miről olvasnál szívesen!
Share This