R.M. Ékszer tömöríti a magyar kézműves kisvállalkozásokat

2021.05.26 | Nő is vagyok

Hosszú út vezetett az R.M ékszerig

Rangits Márta vagyok, az R.M ékszer tulajdonosa, alapítója. Hosszú évekig társtulajdonosa voltam egy webáruháznak, de éreztem, hogy az importált nemesfém termékek eladása nem az én utam. 2014-ben indítottam el önálló webshopomat. Eleinte a saját munkáimat adtam el az oldalon, a készítéstől, a csomagoláson, feladáson át a marketingig, én egy személyben voltam az R.M. ékszer. Számtalan kudarc ért az első évben, de nem adtam fel. Aztán férjem, Milán is otthagyta addig biztos állását, hogy együtt építsük az álmomat. Igen, mondhatom, hogy ez életem álma, gyermekemnek tekintem az R.M. ékszert.

Férjem segítsége és támogatása nélkül nem ment volna

A vállalkozói véna édesapámtól ered, akitől mindig azt láttam, hogy ha el szeretnénk érni valamit az életben, akkor tenni kell az álmainkért. Férjemmel, Milánnal 14 éve alkotunk egy csapatot. Van két kisfiunk Milán (5) és Marcell (3). A család az én fő bázisom, mindenben támogatjuk és segítjük egymást. Nem mondom, hogy sokszor nem nehéz a két kicsi mellett koordinálni egy ekkora céget, de Milánnal erős köteléket ápolunk, és mindig megoldjuk a problémákat, amiket elénk sodor az élet.

Az R.M. ékszert öt állandó fő koordinálja. Az ügyfélszolgálatért Rita, a közösségi tartalmakért Dia felel. A kreatív képek anyagai, a termékfotók sógorom Gábor kezei között születnek. Az alkotókat én magam mentorálom, segítem számukra a tervezést, az alapanyag beszerzést, pátyolgatom a lelküket, ha valami nyomja azt. Hozzám tartozik minden, ami marketing, megjelenések, kampányok, együttműködések stb. Milán az, aki mindent megold, de tényleg mindent, akár a csomagokat készíti össze, ha kell, bütyköli a weboldalt, mindent átlát, és mindenhez ért, amire éppen szükség van. Nem csak a legtökéletesebb pár, de mondhatom, hogy az én múzsám. Ő az, aki mindig erőt ad, és mindig inspirál, hogy egyenes úton haladjak a vízióm felé.

Derült égből érkezett a gondolat, összefogni a magyar ékszerkészítő kézműveseket és egy saját név alatt terelgetni őket

Hosszas piaci elemzés után nyitottuk meg az oldalt más készítők számára is, akik mára már több mint tízen erősítik az R.M.ékszer kínálatát, és alkotnak egy csapatot. Úgy láttam, hogy a kézművesek legnagyobb problémája az, hogy nem tudják eladni a termékeiket. Ahol a termék tökéletes, ott a marketingen csúsznak el, és fordítva. A készítés és az eladás mindig egymás rovására megy. Ettől hektikusan tudnak csak működni, amire egy működő vállalkozást nem igazán lehet a mai világban felhúzni. Nálunk viszont megvan az a szakmai tudás, amivel sikerre lehet vinni egy portfoliót.

Az R.M Ékszer egy jól szervezett, összeszokott, egymást támogató csapat

Egy ember nem tud tömegeket mozgatni, de egy több mint 10 fős csoport már képes rá. A fecskék is egy bolyban repülnek, ezt sose felejtsük el. Mivel volt mögöttem több év marketing tapasztalat ékszer értékesítési területen, így mondhatnám, hogy bombaként robbantunk be a piacra. Folyamatosan kerestük az alkotókat az ország minden pontjáról, majd fotóztuk és hirdettük a termékeiket, az eladás szépen beindult, elindult a marketing gépezet építése, ami azóta is töretlenül működik, és folyamatosan csiszolgatunk rajta. Megtisztelő számomra, hogy vezethetem ezt a közösséget és alkothatunk egy márkát. A mi alkotóink hisznek egymásban és támogatják, inspirálják egymást, olyanok, mint egy nagy család.

Kezdeti fogadtatás és buktatók

Rajtunk kívül senki nem hitt ebben, hogy ez valóra válhat, össze lehet fogni ennyi kézműves ékszer és ékszertartó készítőt egy helyre, de előttem mindig ugyanaz a gondolat lebegett. Rengeteg értékes kézműves van, akinek segíteni tudunk, és miért ne tennénk ezt? Nekem az a küldetésem, hogy segítsem őket, hogy sikerre vigyem azt, amit szívvel lélekkel készítenek. Életem fő mozgatórugója az, hogy lenyomatokat hagyjak magam után másokban. Ezek a lenyomatok teszik értékessé az életem, melyekkel másokban mindig ott lesz egy apró varázsszikra belőlem. Nincsenek buktatók, mi az R.M. ékszer alkotói és dolgozói hiszünk egymásban, és hiszünk a varázslatokban.

Miben rejlik az R.M Ékszer töretlen sikere és népszerűsége?

Márti szerint a minden titka: a varázslat. 

R.M. Ékszer webshop:

https://www.rmekszer.hu/

R.M. Ékszer facebook:

https://www.facebook.com/rmekszer

Interjú Schill Beáta doktornővel

Biztos volt már olyan érzésetek, hogy valakit...

Stílusos Nőnap a PMOM-nál

Nőnapra megszerveztük az első, de biztos, hogy...

Beszélgetés a Melletted a Helyem Egyesület vezetőjével, Nagy Líviával

Életemben először, több mint 4 éve találkoztam...

Rooms And Stories – Minden szobának története van

„Kisfiam születése előtt, a szobája tervezésekor...

Beszélgetés Kettinger Évával, a Várkert Kávézó egyik tulajdonosával

Évával úgy ismerkedtem meg, hogy a koraszülött...

Sziluett Mozgásstúdió Ágival – “Nőnek lenni jó!”

Varga Lászlóné Ági vagyok, a mosonmagyaróvári...

Karácsonyi relaxációs mese – nemcsak gyerekeknek!

Judit munkásságát, szakmai életútját a Nő is...

A gyerekek inspirálnak – LOLkashop, cukiság a köbön

Czaga Judit két kisgyermek anyukája, a Lolkashop...

Annyit visz haza mindenki, amennyit ad

Komáromi Mónikával az „első találkozásunk”...

Tolnai Orsolya a Zimma Cake megálmodója

A Zimma Cake megálmodója Tolnai Orsi mesélt...

Gyógyító mesék, versek B. Habarics Kitty tollából

Hogy kezdtem el követni Kittyt? Egy vers jött...

Judit, jógaoktató és négy kisgyermek édesanyja

Judit fiatal kora ellenére nagyon sokat...

Ági, a Barista iskola társtulajdonosa

Kincsem Ágnes a Coffee Education...

Evelin, az utazás szerelmese

Ivók-Csuhai Evelint kérdeztük, az Amazon Travel...

Cikkek

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Írd meg nekünk mely témák érdekelnek, miről olvasnál szívesen!
Share This