Judit, jógaoktató és négy kisgyermek édesanyja

2021.06.29 | Nő is vagyok

Judit fiatal kora ellenére nagyon sokat tapasztalt már, négy gyermek anyukájaként, jógaoktatóként, szinte mindig fáradhatatlan, lényéből árad a harmónia, jóga videói, relaxációs meséi, életfelfogása sokat ad, olvasni a lenti sorokat élmény.

Képes Judit – sokunknak erőt adó – „bemutatkozása” következik, olvassátok nagy szeretettel:

Drága Mamik!

Nagyon sokat tanakodtam azon, hogy honnan is kezdjek bele, mert nem igazán szeretek „bemutatkozni”, hiszen annyiféle szerep felől tudnám ezt megközelíteni, ráadásul egészen gigászi terjedelemben is képes vagyok locsogni, de igyekszem a számotokra talán legérdekesebb morzsákat egymásra dobálni, hogy bemutassam, hogyan élünk, mivel foglalkozom az aranyat érő énidőmben. De a lényeg valójában az, hogy mi az üzenetem számodra.

Egy rövidke trailer: Az írás azóta a szenvedélyem, amióta csak ceruzát vettem a kezembe

Írtam naplókat, verseket, novellákat, tini szerelmes regényt, és huszadik század eleji ihletettségű, kiterjedt levelezést folytattam, kb mindenkivel, aki csak hajlandó volt levelezni. Majd 22 éves koromra jól pofonütött egy daganatos betegség, ami a halóban lévő spiritualitásomat, a szeretetbe vetett hitemet volt hivatott felébreszteni, de a felismerés kevés, a mélyből a férjem rántott ki. És én megtanultam szeretni őt, a világot és önmagam. A kemóval terhes utolsó évem a főiskolán izgalmas kaland volt, de aztán a mesterképzést már az első bébivel várandósan, majd kisbabásan oldottam meg. Aztán a második kisfiunk mellett jött a nagy ötlet, hogy valami mást is tanulhatnék, ha egyszer úgy adódik, hogy mégsem tanítani fogok. Így a három- és egyéves fiúk mellett belevágtunk az agrármérnökibe. Másodéven érkezett a harmadik kisfiunk is. Itt már még komolyabb lett a terep, mert idejekorán arra kényszerültem, hogy visszamenjek dolgozni.

Elérkezett életem támaszának a sorskönyvében egy évekig tartó útkeresés, és természetes volt, hogy ebben is mellette fogok állni

Ám ez tőlem nagyjából 250 %-ot igényelt, és néha egészen megnyugtatónak tűnt egy szanatóriumi kezelés gondolata. 😊 A kedvesem arra bátorított, hogy kezdjek el írni, hiszen annyian kérik a segítségemet. Ekkor, a már-már elviselhetetlen teher nyomása alatt kezdtem el a Csillagbérc blog szerkesztését, ahol először a rák&ról élményeimet fogalmaztam meg, majd megszületett ebből egy könyv is (Úton a Csillagbércre), ami végig vezet a lejtőn, majd a szeretet általi újrakezdésig bemutatja azt, hogy miként éltem túl a kemoterápiát, és a fájdalmas hétköznapokat, és hogyan lettem az, aki akkor voltam, amikor befejeztem a könyvet. A blog és a facebook oldal az én szolgálatom, ezzel igyekszem hozzájárulni ahhoz, hogy másoknak fényt adjak és reményt.

Az egész küldetés így egy spirituális utazássá nőtte ki magát

Amihez sokan csatlakoztak már, és számos hálás, szeretetteli üzenettel támogatták a munkámat. Ezen írások közé szépen bekúsztak az anyaságot érintők is, valamint jónéhány alkalommal készítettünk már rádiós műsorokat is. Bár a visszajelzések mit sem számítanak, valószínűleg akkor is ezt tenném, ha senki nem olvasná, hallgatná. 😊

Jógaoktatói képzés majd a Mama Manisa Yoga csatorna elindítása

A nehéz idők vezettek el oda, hogy a diploma utáni megnyugvásban égető szükségét éreztem annak, hogy a 15 éve húzódó kalandos viszonyomat a jógával magasabb szintre emeljem. Ekkor értem meg rá, és a férjem áldásos támogatását élvezve elvégeztem egy oktatói képzést, majd még melegében kiegészítettem egy kismama- és babás jóga oktatói kurzussal is, ami közben negyedik gyermekünk is megfogant. Bár a negyedik császárra készülődtünk, a várandósság csodáját megélve sokat jógáztam, és akkor született meg az ötlet, hogy mivel oktatni a pandémiás és aktuális kismamás helyzetemből adódóan nem tudok, akkor marad a youtube mint eszköz, ahol adhatok. Először azokat a relaxációs meséket osztottam meg, amiket a gyerekeknek írtam, majd jöttek a jógavideók is, amiknek az elkészítése mindig nagy örömöt okoz. A mesékről nem is beszélve! Ez a másik módja annak, hogy szívből adjak azoknak, akik erre vannak hangolódva. A meséim által pedig a gyerekekhez is eljutnak a tudatosság, a nyugalom és az önelfogadás kis rezgései. A Mama Manisha Yoga oldalán mindenki megtalálhatja azt, amit keres éppen. Azon dolgozunk most is, hogy ezt a későbbiekben személyesen is átadhassam a jógázni, kikapcsolódni vágyóknak.

És hogy milyenek a hétköznapok négy gyerekkel?

Csodásak, és fárasztóak is. Hogy mit szoktam mondani azoknak az anyukáknak, akik erőt szeretnének meríteni? Először is azt, hogy soha ne hasonlítsd magadat másokhoz. Soha. Az csak felesleges bűntudatot szül, arra pedig semmi szükséged. Nekem megvan a magam harca a perfektcionizmussal, ami nem áldás, hanem inkább egy átok, szóval ne kívánd el! 😊

Nálunk nagyon erős a bázis, hiszen a párommal mindenben szerető támogatást tudunk egymásnak nyújtani, és a gyereknevelési kérdésekben tökéletesen egyetértünk. Ha ő fáradtabb, akkor én erősítek rá a nyugalomfaktorra, és fordítva is így van. A házimunka feladataiban a gyerekek is részt vállalnak, és mi is egyensúlyt teremtettünk már a házasságunk legelején ezen a területen is. Egy átlagos családhoz képest relatív sokat vagyunk együtt, mindig együtt oldunk meg mindent, és éppen ez az együtt töltött idő az, ami lehetővé teszi az együtt rezgést. A tárgyak helyett az élményeket részesítjük előnyben. Igyekszünk a mostban élni, teljességgel átélni a jelent.

Hogy hogy van erre kapacitás? Úgy, hogy a saját magadra szánt idő nagyon fontos

Te is kaptál valamit útravalóul, valamit, amit szeretsz, amiben jó vagy, ami megadja neked az érzést, hogy kikapcsol az örökké csacsogó elméd, és elmélyedsz a tevékenységben. Ez az ihletettségi állapot az, ami annyira feltölt, hogy utána nincs az a rendetlenség és gyermeki engedetetlenség, ami fel tudna bosszantani. 😊 Sosem szabad elfelejtened, hogy nemcsak anya vagy. Anyáságból viszont egészen biztos, hogy elég jó vagy. A gyermeked, gyermekeid téged választottak, és ez garantálja, hogy számukra te vagy a tökéletes anya. Ha pedig jól feltöltöd magad, akkor még annál is jobb leszel. Nagyon nyomasztó a társadalmi elvárás, a kasszánál a lenéző pillantások, a folytonos támadások, az ítélkezés. Ezeket mind jó messzire el kell dobni. Hiszen csodálatos vagy. Fáradtan is, gyűrötten is, ráncos hassal, lógó cicivel, karikás szemmel, mert ez mind-mind nem számít, csak a belőled ragyogó, semmihez sem hasonlítható, anyai szeretet.

Juditot az alábbi felületeken tudjátok követni, elérni:

Mama Manisha Yoga Facebook oldala

Mama Manisha Yoga Youtube csatornája

Csillagbérc Facebook oldal

Interjú Schill Beáta doktornővel

Biztos volt már olyan érzésetek, hogy valakit...

Stílusos Nőnap a PMOM-nál

Nőnapra megszerveztük az első, de biztos, hogy...

Beszélgetés a Melletted a Helyem Egyesület vezetőjével, Nagy Líviával

Életemben először, több mint 4 éve találkoztam...

Rooms And Stories – Minden szobának története van

„Kisfiam születése előtt, a szobája tervezésekor...

Beszélgetés Kettinger Évával, a Várkert Kávézó egyik tulajdonosával

Évával úgy ismerkedtem meg, hogy a koraszülött...

Sziluett Mozgásstúdió Ágival – “Nőnek lenni jó!”

Varga Lászlóné Ági vagyok, a mosonmagyaróvári...

Karácsonyi relaxációs mese – nemcsak gyerekeknek!

Judit munkásságát, szakmai életútját a Nő is...

A gyerekek inspirálnak – LOLkashop, cukiság a köbön

Czaga Judit két kisgyermek anyukája, a Lolkashop...

Annyit visz haza mindenki, amennyit ad

Komáromi Mónikával az „első találkozásunk”...

Tolnai Orsolya a Zimma Cake megálmodója

A Zimma Cake megálmodója Tolnai Orsi mesélt...

Gyógyító mesék, versek B. Habarics Kitty tollából

Hogy kezdtem el követni Kittyt? Egy vers jött...

Ági, a Barista iskola társtulajdonosa

Kincsem Ágnes a Coffee Education...

Evelin, az utazás szerelmese

Ivók-Csuhai Evelint kérdeztük, az Amazon Travel...

R.M. Ékszer tömöríti a magyar kézműves kisvállalkozásokat

Hosszú út vezetett az R.M ékszerig Rangits Márta...

Cikkek

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Írd meg nekünk mely témák érdekelnek, miről olvasnál szívesen!
Share This