Gyöngy, a Marik Makeup Product kozmetikai termékek megálmodója

2021.04.30 | Nő is vagyok

Kozmetikusként, Sminkesként találkoztam különböző igényekkel

Márik – Kertész Gyöngy vagyok a Marik Makeup Product megálmodója, tulajdonosa.

Kozmetikusként dolgozom 2011 óta. A bőr és annak ápolása, fiatalon tartása az egyik elhivatottságom. Az igazi szerelmet azonban mindig a sminkelés jelentette, amit 2014 óta, mint sminkmester művelek, majd később maszkmesterként is debütáltam.

Munkám során rengeteg emberrel, bőrtípussal, bőrproblémával, és ebből adódóan rengeteg különböző igénnyel is találkoztam.

Mindig kerestem a megoldást a natúr kozmetikusi hitem mellé egy olyan natúr sminkterméket, amit szívből ajánlok. Sajnos nem találtam ezt meg.

Az első kisfiammal mikor várandós maradtam, sajnos veszélyeztett voltam korábbi vesztés miatt és elég sok időm szabadult fel. – Akkor azt gondoltam ez a sok időm megmarad( kis naívan) 😊 – s elkezdtem az összetevők után olvasni. Megfordult a fejembe, hogy behozni külföldről terméket, de sajnos mindegyikben csalódtam, amikor az összetevőkhöz tévedtem. Elkeseredésem e téren azonban arra ösztönzött, hogy még mélyebbre ássak és elkezdtem keresni a lehetőségeket. Mivel nem találtam a számomra megfelelőt ezért neki álltam a kiskonyhámban kísérletezni! Az elején semmi színük nem volt a termékeknek, akkor azt gondoltam biztosan azért, mert nem akarok bele tenni semmilyen mesterséges anyagot és azért nem találtam ezt meg mert lehetetlen… kicsit talán fel is adtam és a várandóságom utolsó idejét teljesen a babavárásnak szenteltem.

Szopizós baba és a megálmodott saját termékek

Miután a kisfiam megszületett az éjszakai és nappali szopi maratonok tökéletesek voltak arra, hogy tovább kutassak és olvassak. Ezen idő alatt szinte minden összeállt a fejembe. Elkezdtem keresni egy biomérnököt, akit végül nem is tudom milyen szerencsének köszönhetek, de mellém sodort az élet egy rokonomnak köszönhetően. Megmutattam neki mire jutottam és mit is tudok, mit is szeretnék elérni. Hamarosan jöttek is az apróbb sikerek és fantasztikus szájfényünk és szemhéjtusunk lett. Ezt követően egyből arra gondoltam, hogy ennek meg kell valósulnia és elkezdtem utána olvasni és nézni, hogy egy műhelyt hogyan tudnék megvalósítani. Igazából minden az ellen volt, hogy még véletlenül se vágjak bele, de úgy éreztem, hogy mindenképp meg kell valósítanom a bőrünk érdekében, hiszen már temérdek tudás volt a birtokomban, hogy mit is művelünk a bőrünkkel. Alapból is sajnos a kozmetikai pályafutásom által láttam, hogyan teszik már fiatalon tönkre gyönyörű bőrüket a szép lányok, de ahogyan mélyebbre ástam teljes elkeseredés volt. Éreztem, hogy ez ellen mostmár mindenképp tennem kell. Közben ott volt a kisfiam, aki hasfájós baba volt és rettentően keveset aludt, ezért vele aktívan próbáltam foglalkozni, fejleszteni, tanulgatni vele. Nehéz volt egyensúlyozni, de akkor még nem is sejtettem milyen könnyű is még nekem!

Építkezés, család és a Marik Makeup

A házunkat akkor építettük és kisfiam 1,5 éves korára be is tudtunk költözni, de így a Makeup projekt háttérbe szorult. Próbáltam szuper anyuka lenni és jó feleség, aki a férjét támogatja az építkezésben és bent mindent igyekeztünk mi megcsinálni, így volt, hogy a kisfiúnk hungarocelen altattam és festettünk. Végül húsvétra jött a nagy álom megvalósulása beköltöztünk. Azonban ilyenkor érzi az ember, hogy mennyi minden van még és hogy bizony dolgoznom kell, hogy haladjunk. Visszatértem a kiskozmetikámba dolgozni, miközben elkezdtem elindítani a Marik Makeup útját is! Szerencsém volt, mert míg a kozmetikámban dolgoztam Édesanyám vagy a Férjem a kisfiammal voltak, de mivel egy elég aktív kisfiam van, folyamatosan aktív időt igényelt. Jártam vele Babajelbeszédre (nem nincs gondja, de hamarabb megtanuéta kifejezni magát és beszélni is hamar kezdett), maszatolós foglalkozásokra, lovagolni és itthon is folyamatos aktív játékra volt szüksége. Így a Marik Makeupra ismét éjszaka jutott csak időm, de mivel 2 éves koráig sikeresen tudtam szoptatni, megvolt az éjszakai program is.  Közben sajnos a sok nem alvás egy kis szívritmus zavart okozott, de szerencsésen átlendültem rajta (azt nem tudom pontosan, hogyan), de szerencsére lassan elmúltak a rosszul létek.

Pályáztam, és sikerült!

Mikor úgy éreztem újra tele vagyok energiával, gondoltam egy életem egy halálom neki vágok! A Nébih közölte, hogy 40-50 m2 re van szükségem, komoly raktárakkal és igazából mivel ez egy gyártás, mindent úgy kell mintha gyár lennék. Kicsit elkeseredtem, de jött a szerencsém és ahol élek egy pályázat keretében elnyerhető volt egy épület, ahol kezdő vállalkozásokat segítenek. Megpályáztam azzal, hogy ha sikerül akkor ezt az utat kell járnom, ha nem akkor ez nem az én utam volt. Azonban elnyertem az épületet a pályázaton, s így meg is indult a teljes szétesés! 😊

Épület kialakítása, termékek összeállítása, háttérmunka

Az épületet kialakítottam az előírásoknak megfelelően, megírtam a papírokat az induláshoz, ami a termékekről, a helyről, az auditokról, a működésről, a takarításról, a dohányzásról és minden apró kis mozzanatról is szólnia kellett. Hosszú,  hosszú hónapok és álmatlan éjszakák, persze aki Anya annak mondanom sem kell, hogy ez egy ördögi kör, hiszen ha fáradt vagy türelmetlenebb is, de én próbáltam lavírozni a 3 munka között, vagyis a kisfiam, a kozmetika és a gyár elindulásán. Ezt követően tudtam, hogy nem elég, hogy ezeket a szerintem szuper termékeket legyártom, amik tényleg semmilyen mesterséges, káros vagy veszélyes anyagot, de még alkoholt sem tartalmaznak, értékesítenem fog kelleni. Így elkezdtem a weboldalt és a webshopot is összerakni. Közben ment a termékek teljes összerakása, a biztonsági adatok megírása, a legjobb tégelyek megtalálása ( ami a legnagyobb kihívás volt…), a címkézés, a grafikai tervek, a nyomtatások és sorolhatnám naphosszat, mert kőkemény meló és papír munka van egyetlen egy termék mögött is és még több munka abban, hogy míg én küzdök a kisfiam egy kiegyensúlyozott, pihent és mindenre is ráérő anyát kapjon továbbra is.

Engedélyek megszerzése, munka éjjel-nappal, bővül a család

Azonban voltak nagyon feszült napok. Navnál töltött hosszú órák és vám kezelés és mindenről megfelelő papír beszerzése, ami sokszor a családon csattan. A legrosszab érzés a világon mikor úgy érzed, hogy a teher ami a válladon van nem bírod el, s csak egymagad lennél, de ugye onnantól, hogy lett egy kis csodád soha többet nem vagy egyedül, így még a mozsdóba sem menekülhettem el egy kis sírásra vagy csendes 5percre, ezért néha feszülten válaszoltam és sokat kiabáltam néha nem is a gyerekkel, magammal…. magamnak… tehetetlenségemben és akkor, amikor amúgy is 1000 felé szakadsz és nem alszol már kitudja mióta és minden éjjel rosszul vagy (gondolod a stressz), akkor kiderül, hogy lehet nem tervezted, lehet életed legnagyobb projektjében vagy, de egy ajándékot kapsz és kiderül, hogy érkezik a második kisfiad!

Hogyan tovább?! Két gyerekkel, vállalkozás előkészítésével

Őszintén… azt hiszem egy órán át sírtam reggel a mosdóban. Nem tudtam, hogyan is tovább. Épp „szaranyának” éreztem magam, épp azt láttam soha nem fogok jobb anyagi körülményeket teremteni, úgy éreztem a világ legszarabb felesége vagyok és a férjemre sincs már 0 időm. Azon kaptam magam, hogy énidő? Az meg mi? Csak a munka, munka, gyerek, gyerek… Mivel vesztettem 2 babát is, azt gondoltam, hogy ha ő tényleg jönni akar várom szeretettel, ha ennek ellenére, amiben vagyok ő jön, ha nem akkor csak figyelmeztetnek, hogy lassíts, mert már a tested jelzéseit sem látod meg! Ott tartottam, hogy tv-t , filmet 2 éve nem néztem, rádiót sem hallgattam, ha autóba ment akkor is pörgött az agyam. A második várandóságom olyan volt, mintha nem is lett volna, közben a nagyobb kisfiam ovit kezdett.

Egyensúlykeresés

Teljesen megváltozott, én közben ezerrel próbáltam elindítani úgy a Marik Makeupot, hogyha a kicsi megszületik legalább egy kicsit könnyebb legyen már, s közben a nagyobbal is maximálisan próbáltam foglalkozni, hiszen láttam, hogy teljesen kicsúszott a lába alól a föld, amiért a szívem szakadt meg, hisz én is így éreztem magam, s ő pont miattam érezte így magát. Jártam pszichológushoz én magam és a nagyobbammal is hogy nehogy sérüljön a káoszban ami létrejött körülöttünk, majd kineziológushoz. Közben már itt volt a második kisfiam is.

Ismét munka, két gyerek mellett, gyártás elindítása, szerencsés vagyok egy támogató férj áll mellettem

A munkát alig pár hónapra hagytam abba talán 2, s próbáltam a naggyal külön énidőzni és a kicsivel is és közben dolgozni előszőr csak a Marik Makeuppal, majd 6 hónapos korára a kicsinek a kozmetikába is visszatértem, hiszen valamiből finanszíroznom kellett a gyár dolgait. Igen itt egyáltalán nem szerepel a férjem, mert hogy ő szegény csak a háttérbe szorulva tolt előre, s próbált segíteni ahol csak tudott, hiszen sokszor a házimunkába, a gyerekekbe és a gyárba is be kellett segíteni és ő mindig ott volt és segített, de közben egyre több volt a feszültség a vita, mert én semmire, de tényleg semmire nem értem már rá. Se ő rá, ha a gyerekekkel voltam, akkor rájuk sem, mert az agyam nem állt le csak kattogott én, pedig feszült voltam, 5 percenként ültem a gép elé vagy jegyzeteltem egy papírra, de közben próbáltam aktívan játszani mégis, tanítani mind a kettőt.

Kétségek között

Társasozni, a szabadban lenni, autósat játszani, érzelmeket tanítani ( ez mondjuk könnyen ment, mert hol sírtam, hol nevettem, hol dühöngtem és mindig mondtam, hogy anya nem őrült ám meg csak most ez van most az van). A munkában nem tudtam lelazulni a kozmetikában úgy dolgoztam mintha gyárban az alkatrészeket pakolnám…. a gyárban, mint aki holnap meghal és csak kapkodtam és a pénzem csak ment és ment, de hozni még nem hozott.Végre elindult a shop és akkor bejött a covid. Ez fél évig ment így és azt éreztem vége… kiégtem. Nem bírom tovább. Erre rámegyek én, s legfőképp a család. A gyerekeim! A kapcsolatom! Barátok!? Úristen már azt se tudtam mikor beszéltem utoljára velük…. max néha egy aham ok vagyok te? a facebookon….

Kérj és Fogadd el a segítséget!

S itt mondtam, hogy feladom és befejeztem megszűntetem… már a férjem is azt kívánta ne lenne ez az egész! Anyukám is ellenezte már, mert rámegyek… 3 hónapig mindent felfüggesztettem. De nem könnyebbültem meg folyamatosan csak sírtam. Kiégtem minden szinten végem volt. Jöttek a külső hatások, hogy ezt nem szabad abbahagyni. Egy ilyen jól felépített céget, egy ilyen jó terméket nem adhatok fel, ne csináljam. Közben ott volt bennem, hogy oké, de ez nekem sok. Nem bírom, se idegekkel, se idővel se energiával és ott a családom nekik mi marad belőlem!? Hát életembe először kértem! Kértem Anyukám és a Férjem, hogy szükségem van 1 teljes napra! Elvitték a gyerekeket.

Változtattam! Közösen megy minden!

Anyukák biztosan átfogják érezni, de azzal kezdtem, hogy bele ültem egy jó kis illatos, habos fürdőkádba ahol fél órán át nem gondoltam semmire és végre hosszú hossszú idő után megmostam a hajam nyugodtan! Leradíroztam az arcom és a testem. Bekrémeztem magam. Beszárítottam a hajam!!!! Nem megszárad majd magától, meg félig csak hogy nehogy megfázzak, hanem úgy tényleg szépre! 😊 Aztán leültem a tükör elé. Megkérdeztem mit is szeretnék. Jött a papír és a ceruza. Mikor mit és hogyan! Mihez kire van szükségem. ( Anyukám, Férjem, Apukám) Elengedtem, hogy csak én vihetem a nagyobbat oviba és csak én mehetek érte. Néha a Mama- Papa vagy a Férjem is viheti, hozhatja. De ha itthon van egy órát csak az övé vagyok, ha törik ha szakad! A kicsi, ha Apa itthon van vele van s addig dolgozom, amúgy csak övé vagyok!

Időbeosztással egyszerűbb, boldogabb

Szombaton mindig a Férjemmel próbálunk valami közöset (közös film nézés, reggeli kávé a teraszon, este egy kis pohár bor, vagy egy nagy séta családosan), ha a szombat nem akkor vasárnap mindenképp, mert van , hogy szombaton dolgozunk a műhelyben, hétköznap a kozmetikában és este max. 10 ig a gépen, ha a fiúk időben elalszanak, ha nem akkor nem dolgozom ( persze ez sajnos van hogy éjfélig elcsúszik, és akkor richtig a gyerekek óránkénti felváltásban kelnek) 😊 A kicsi még szopizik, így a 3 óránkénti kelés amúgy is van, de szerintem ehhez az ember hozzá szokik. Vasárnap sehogysem dolgozom! Vasárnap négyünké. Minden héten legalább egy nap a barátoké. S a vasárnap délelőtt a hajmosásé!!! 😊 Mert akkor utána anya is jól érzi magát és csak rájuk figyelek. Próbálkozom az egyensúlyra.

Marik Makeup Product egy teljesült álom

Törekszem nagyon jó Anyukájuk lenni, ha már engem választottak Édesanyuknak. Igyekszem egy mindig mosolygós, kiegyensúlyozott, értékes időt a gyerekeivel töltő, de sikeres Nő lenni, aki  a Férjének a legszebb. (remélem…😊) Közben adni a világnak valamit, ami egy jobb egy szebb, élhetőbb jövőt és szépséget ad minden Nőnek, aki a karikákat eltűntetné, de vigyáz is a bőrére és a puszival nem átadni valami károsat a gyerek bőrének, s egészséges szép külsőt minden Nőnek, Édesanyának, Feleségnek, Lánynak!

https://marikmakeup.hu/

Interjú Schill Beáta doktornővel

Biztos volt már olyan érzésetek, hogy valakit...

Stílusos Nőnap a PMOM-nál

Nőnapra megszerveztük az első, de biztos, hogy...

Beszélgetés a Melletted a Helyem Egyesület vezetőjével, Nagy Líviával

Életemben először, több mint 4 éve találkoztam...

Rooms And Stories – Minden szobának története van

„Kisfiam születése előtt, a szobája tervezésekor...

Beszélgetés Kettinger Évával, a Várkert Kávézó egyik tulajdonosával

Évával úgy ismerkedtem meg, hogy a koraszülött...

Sziluett Mozgásstúdió Ágival – “Nőnek lenni jó!”

Varga Lászlóné Ági vagyok, a mosonmagyaróvári...

Karácsonyi relaxációs mese – nemcsak gyerekeknek!

Judit munkásságát, szakmai életútját a Nő is...

A gyerekek inspirálnak – LOLkashop, cukiság a köbön

Czaga Judit két kisgyermek anyukája, a Lolkashop...

Annyit visz haza mindenki, amennyit ad

Komáromi Mónikával az „első találkozásunk”...

Tolnai Orsolya a Zimma Cake megálmodója

A Zimma Cake megálmodója Tolnai Orsi mesélt...

Gyógyító mesék, versek B. Habarics Kitty tollából

Hogy kezdtem el követni Kittyt? Egy vers jött...

Judit, jógaoktató és négy kisgyermek édesanyja

Judit fiatal kora ellenére nagyon sokat...

Ági, a Barista iskola társtulajdonosa

Kincsem Ágnes a Coffee Education...

Evelin, az utazás szerelmese

Ivók-Csuhai Evelint kérdeztük, az Amazon Travel...

Cikkek

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Írd meg nekünk mely témák érdekelnek, miről olvasnál szívesen!
Share This