Ziaja-Dana Stúdió-PMOm második állomása, Siófoki Városi Kórház

2023.08.01 | Kampányok

Sajnos Én személyesen nem tudtam részt venni, de a levelezésünk során is már érezhető volt az osztályvezető főorvos asszony nyitottsága, kedvessége. Azon pedig egy pillanatig sem csodálkoztam, hogy a „közös hangot” megtaláltuk, mivel a Dana Stúdió és Szülőklub vezetője, Varga-Szabó Barbara, az intézmény falai mögött bontogatta nővér szárnyait.

Barbi maga, így nyilatkozott: „Azt a sok jót, melyet az évek alatt kaptam, most a kampány által viszonozhattam. A gyermek- és újszülött osztály főnővére, Bakáné Varga Krisztina és az osztályvezető főorvos asszony, Dr. Márkus Anita fogadott bennünket. Nagyon örültek a termékeknek, és ami közben nézegették, egy kedves hangulatú beszélgetés kerekedett. Nagyon boldogok vagyunk a mosolygós arcok láttán főleg, hogy Siófokra is eljuthattunk.”

Amikor nézelődtem a neten a kórház után ledöbbentem, hogy mekkora intézmény, mennyi osztállyal és rendeléssel. Tudtad, hogy a járóbeteg ellátás mellett 8 fekvőbeteg osztály is van?  Az intézmény a Balaton déli partjának Balatonvilágostól Fonyódig terjedő szakaszán és Somogy megye hozzárendelt többi településén élőknek, valamint a szabadságukat itt töltő turisták és idényjellegű munkavállalók egészségügyi ellátását végzi. 

A csecsemő- és gyermekosztályon a betegellátás jelenleg 32 ágyon történik. Az újszülött részlegen 20 ágyas, melyből 16 rooming-in rendszerű. A rooming-in rendszer lényege, hogy a baba ágyát 24 órában, még a vizsgálat alatt is a mama ágya mellé teszik, így a babát nem szakítják el édesanyjától.

A Ziaja termékek használatáról a főorvos asszonytól és a dolgozóktól már kaptunk is visszajelzést:

„A kampány által kapott bőrvédő popsikrémmel, a csecsemő osztályon két nap alatt rendbe hoztunk egy csúnya pelenka dermatitist.”

A mondandóm végét pedig a kórház oldalán talált missziós nyilatkozattal zárnám! (Nem sok kórház oldalán olvastam ilyent!)

„Teremtsük meg az állandó lakosság, az itt üdülő vagy dolgozó emberek számára a magas szintű egészségügyi ellátás feltételeit, vagy ha ez akadályba ütközik, korszerű diagnosztikus vizsgálatok elvégzése után a beteget a legrövidebb időn belül küldjük megfelelő szakintézetbe.
 A megelőzést tekintsük a gyógyítással azonos, fontos orvosi feladatnak. A szervi megbetegedések gyógyítása mellett a kórházi légkör a betegek elégedettségét, az egész ember teljes megnyugvását eredményezze.
 Működésünk további javítása érdekében a betegeinktől, a lakosságtól kapott segítő szándékú észrevételeket nagy tisztelettel megköszönjük, és figyelembe vesszük.
 Az intézmény vezetése elkötelezettséget vállalt a betegek elégedettségét szolgáló minőségirányítási rendszer bevezetésére, működtetésére és folyamatos fejlesztésére.
 Minőségirányítási rendszerünk révén kívánjuk biztosítani a kórházi szolgáltatásokat igénybevevők biztonságos, magas szakmai színvonalú ellátását.
 Fejlesztési tervünk igazodik feladatainkhoz, beilleszkedik az egészségügyi ágazati fejlesztési elképzelésekbe.
 
„Nem akarunk nagyobbak lenni, mint szükséges, nem akarunk többet tenni, mint lehetséges!”
(Dr. Varga Ferenc)”

Forrás: siókorház.hu missziós nyilatkozat

Anya TEST

Mindig nagyon-nagyon irigykedve nézegetem azokat...

„Szoftveres hiba” vs. tüdőgyulladás

Néhány hete mindig próbáltam nagy levegőt venni,...

A mamilét rejtelmei humorosan lazán

Kezdjük egy könnyedebb témával ezt a bejegyzés...

Cikkek

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Írd meg nekünk mely témák érdekelnek, miről olvasnál szívesen!
Share This