Otthoni bőrápolás kialakítása

2021.04.06 | Szépség

A címünk otthoni bőrápolás, de mindenekelőtt szeretném, ha azt megbeszélnénk meg, hogy szerintem a legjobb döntés, ha szakemberrel egyeztetsz. Azaz, kozmetikustól kérsz segítséget, hogy ki tudd alakítani a TUDATOS, NAPI BŐRÁPOLÁS RUTINODAT.

Hidd el, Én is képes vagyok különböző drogériákban mindenfélét összevásárolni, akár csak azért, mert szép a csomagolás, vagy jó az illata, vagy ooo milyen szuper az összetétele. Megsúgom, a fejemre mégsem kenem őket ????

A gimi után nem egyből egyetemre mentem, hanem szakmát tanultam. Egy nagyon is szép nőies szakmát, és kozmetikus lettem. Miért tetszett ez a szakma? Folyamatosan fejlődik, megújul. Mi sem bizonyítja ezt, hogy több mint 15 éve végeztem, igaz mindig próbáltam követni a változásokat, de most, hogy heti egy nap újra tevékenykedek, mint kozmetikus, számos tanfolyamot kellett végig látogatnom. Szóval, próbálok az otthoni rutinodban egy kicsit, mint szakember is segíteni.

Inkább kérdezz

Miért is jó, ha kérdezel annak érdekében, hogy a legjobb otthoni ápolást végezd?

Mert a kozmetikusod, végig fogja kérdezni, az egészségügyi állapotod (lombik program- magas hormon terhelés, klimax..). Az életmódodra is kíváncsi lesz, vagy hogy hogyan reagálsz különböző termékekre/anyagokra. Van-e allergiád. A kozmetikusod, ismeri a bőröd, tudja a típusát és ehhez mérten ad tanácsot számodra.

Nap bőrápolási rutin kialakítása

Mit használjunk tehát napi szinten?

ARCTEJ – célja, hogy a szennyeződésektől és smink maradványoktól megtisztítsuk a bőrt.

TONIK- célja, ph visszaállítása, hidratálás. A tonizálással előkészítettük a bőrt a hatóanyagok befogadására.

ARCKRÉM – Az arckrém kiválasztásnál, figyelembe veszi például a szakember, hogy milyen állapotban van a bőröd, milyen évszak van épp, és az életkorod. Nyáron inkább a könnyedebb vizes, míg télen a nehezebb zsírosabb krémeket igényli a bőr.

Bőrápolás során arckrém vagy fényvédőkrém, esetleg mindkettő

Az arckrémnél, meg kell állnunk picit. Ha például nyári időszak van, akkor egyre több helyen olvashatod, hogy még plusz fényvédelem is kell. Mivel Én sminkelem magam, ásványi összetételű porpúdert teszek zárásként, amely fényvédő, tehát nem rakok külön fényvédőt. Ha mégis smink nélkül szaladok le a boltba, és feltettem a nappali krémem, akkor sem terhelem pluszba még fényvédővel a bőröm, mert a szabályozások miatt, szinte minden nappali krém tartalmaz minimális fényvédő krémet.

Márkák között

Konkrét márkát, nem fogok ajánlani, mivel itt nem a reklám a cél, hanem egy kis útmutatás, de hogy mi az, amire még szerintem figyelj. Például a márkák össze vissza keverése, sem ajánlott. Minden gyártó más hatóanyag összetétellel dolgozik, magyarul egy más márkájú arctej lehet „összeveszik” egy más márkájú krémmel. Az azonos termékcsaládból, azonos márkáktól érdemes használnod az otthoni termékeidet, mivel ezek szinergiában vannak.

Tehát, végszóként:

Merj kérdezni! ???? Nyugodtan arról is, hogy mit hogyan használj. Mivel, mikor, mennyi ideig. Ugyanis, arra is érdemes figyelned, ha a tápláló krémed elfogyott, akkor más hatóanyagú/összetételű krémmel folytasd a bőröd táplálását.

Szerző: Orsi

Smink és ami/aki mögötte van

Mónival először, menyasszonyi ruha...

Miért is jó a kollagén a bőrödnek?

Szinte biztos vagyok benne, hogy sok Nő első...

Ötperces smink

„A jó smink titka” – Ahány sminkes szakember,...

Cikkek

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Írd meg nekünk mely témák érdekelnek, miről olvasnál szívesen!
Share This