Miért is jó a kollagén a bőrödnek?

2021.05.27 | Szépség

Szinte biztos vagyok benne, hogy sok Nő első gondolata a kollagén szó hallatán egy gyönyörű, feszes, egészséges bőrű arc (has, popsi, dekoltázs…). Ez nem véletlen, hiszen igazán fontos szerepe van a bőr szépségének fenntartásában, de ezen kívül számos más „részünkre” is jótékony hatással van.

A bőr szépsége

A kollagén egy, a természetben előforduló fehérje, ami például gondoskodik a bőr nedvességéről. Sajnos 25-30 éves korunk körül lassul a sejtmegújulás, így egyre kevesebb kollagén termelődik szervezetünkben, ami talán leghamarabb arc bőrén vehető észre. Minél kevesebb bennünk a kollagén, az öregedés annál inkább észlelhető, annál gyorsabban gyűlnek a ráncok, karikák, foltok.

Ápolt haj és köröm

A haj és köröm egészégéhez is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű kollagén jelenléte a szervezetben. A hajunk gyorsabban nőhet tőle, erősebbé és dúsabbá válhat; a körmünk pedig rugalmasabb lesz, így kevésbé törékeny.

Porcok, ízületek

Az idő múlásával ízületeink egyre merevebbé válnak, lassan kopnak a porcszövetek. Ezeknek nem csak esztétikai következményei vannak (bár a fájdalommal járó mozgás kétségtelenül látványos is lehet), hanem fájdalmat, gyulladást is eredményezhet. A kollagén pótlásával ezek a tünetek enyhíthetők és megszűntethetők, korai használatával pedig meg is előzhetők.

A kiemelt területeken kívül a kollagén szinte mindenhol ott van bennünk, megtalálható a fogakban, csontokban, izmokban, szalagokban, így pótlása elengedhetetlen.

Kollagén szint növelése

Van néhány „trükk”, amivel a természetes kollagén termelésünket javítani tudjuk. Ilyen például a dohányzás elhagyása, a bőr megfelelő védelme és ápolása napozáskor.

Vannak olyan ételek, amelyek fogyasztásával némileg növelhető a kollagén szint. Ilyen a hosszú időn át főzött csontleves, a kocsonya, tőkehalból készült ételek. A táplálékkiegészítők alapja is például marhakollagén.

Ha a természetes források nem elég ínycsiklandók, akkor sokkal egyszerűbb és hatékonyabb a táplálékkiegészítők fogyasztása.

Általában kapszula vagy italpor formájában elérhető, minden drogériában vagy táplálékkiegészítőket árusító boltban fellelhető.

A kollagén felszívódásának szempontjából mindegy, hogy kapszula vagy ital formájában juttatjuk szervezetünkbe.

Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy folyadékként egyszerre sokkal nagyobb mennyiség fogyasztható, így annak a hatása gyorsabb és kedvezőbb is. Arról nem is beszélve, hogy plusz egy pohár folyadékot jelent minden napra, amiről köztudott, hogy mennyire fontos. A maximális hatékonyság és látványosság eléréséhez rendszeresség, napi szintű fogyasztás ajánlott.

És végül egy személyes jó tanács

Beszéld meg a gyerekeiddel, hogy aludják át az éjszakát, mert 6-8 óra folyamatos alvás is JELENTŐSEN hozzájárul a szépségedhez! 😉

Szerző: Egyedülanya

Smink és ami/aki mögötte van

Mónival először, menyasszonyi ruha...

Ötperces smink

„A jó smink titka” – Ahány sminkes szakember,...

Otthoni bőrápolás kialakítása

A címünk otthoni bőrápolás, de mindenekelőtt...

Cikkek

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Írd meg nekünk mely témák érdekelnek, miről olvasnál szívesen!
Share This