A gyerekek imádnak segíteni, főként ha sütögetésről van szó, ebben a kuckózós, ködös, télies időben pedig nagyon jó program péntek esténként közösen készíteni valami finomságot, a mi választásunk most a kókuszkockára esett.
A receptet én úgy készítem, hogy csak a piskóta felét szoktam megforgatni csokiban és kókuszban, mivel eléggé nagy adag, de a fennmaradó és összekockázott piskótát lefagyasztom és legközelebb már csak forgatni kell, finom így is.
Hozzávalók (30 darab lesz)
- 2 evőkanál méz
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg kókuszreszelék (ebből 10 dkg a tésztába megy)
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg vaj
- 3 tojás
- 30 dkg cukor
- 2 dl tej
A mázhoz:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott csokoládé vagy kakaópor
- 1 dl tej
- 1 evőkanál rum
Elkészítés:
A mézet langyosra felmelegítjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, 10 dkg kókuszreszelékkel, és a reszelt citromhéjjal. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
A vajat habosra keverjük a tojásokkal és a cukorral, majd hozzáadjuk a langyos mézet, a lisztet, a tejet, és összedolgozzuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk,a tésztát belesimítjuk, és kb. 180 fokon 35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni a piskótát, majd kockára vágjuk. A mázhoz egy lábasban felmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a csokoládét (kakaót) és a rumot, majd 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, a kockákat a mázba mártjuk egy villa segítségével, és a maradék kókuszreszelékbe hempergetjük.
Jó étvágyat hozzá <3