Marci imádja a mézeskalácsot enni is és készíteni is. Úgyhogy nálunk szeptembertől elárasztja a konyhát a fahéj illata …Én is imádom, bevallom…de ugye, hogy ne karácsonyi hangulatban legyünk már idejekorán …(nehéz megállni😊 ) kitaláltuk, hogy egyenlőre nem díszítjük a méziket. Így lettek ezek a mi csupasz Mézieink. Az évek alatt, pedig több receptből összegyúrtam egyet, ami gyors, és finom is!!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg cukor (én porcukrot szoktam használni)
15 dkg margarin
2 db tojás
15 dkg méz
2 kávéskanál szódabikarbóna
Én mézeskalács fűszert használok, tök praktikus hogy egyben van 😊 , és nem is szoktam sokat rakni belőle.
Elkészítés:
- a mézet a fűszerkeverékekkel együtt picit a mikróban felmelegítjük
- összekeverjük a lisztet +szódabikarbónát +porcukrot – hozzáadjuk a margarint + tojást + majd a mézesfűszerkeveréket – és jól összegyúrjuk
Ha kész a hűtőbe beszoktam dobni egy órára pihentetni, kicsit összeáll és könnyebb formázni 😊
Sütés:
Előmelegítem a sütőt.
Villany sütőm van, ott az alul-felül sütést, max 10 percig 180 fokon sülnek a KIS MÉZIK.
Próbáld ki a receptet! Nekem nagyon bevált!
Jó étvágyat hozzá ♥