Kreatív fotózás Föld napja alkalmából

2021.04.20 | Anya kézműveskedik

Április 22-én ünnepeljük világszerte a Föld napját

Fontosnak tartom, hogy már kisgyermekkorban megismerjék a gyerekek, hogy milyen fontos megőrizni a Földünk faji sokféleségét, vigyáznunk kell a környezetünkre. Apró lépésekkel kell kezdeni, ne szemetelj, ültess fát, óvd a környezetet, ne rombolj, közlekedj kerékpárral, használj vászonszatyrot, járj piacra, vegyél szezonális termékeket, használj környezetbarát termékeket/mosószereket, ne vásárolj felesleges holmikat (ami valljuk be kisgyermekesként nagyon nehéz, bár tudatossággal megoldható).

Környezettudatosság

Nekünk kell megtanítani gyermekünket a Föld szeretetére, tiszteletére, a környezetünk védelmére. A gyerekek nagyon befogadóak és megértőek. Érdemes sokat beszélgetni velük a környezetvédelméről, mi mit tudunk tenni, milyen ötleteik vannak. A kisfiam mióta beszél tudja, hogy nem szemetelünk, a szemetet magunkkal visszük, ha nincs a közelünkben szeméttároló – ellentétben sok felnőttel – ismeri a szelektívgyűjtés fogalmát. Ez természetesen nem meglepő mert a gyerekek sok mindenről megfelelő információval rendelkeznek, ehhez azonban kell egy felelős szülő, pedagógus, aki megtanítja nekik.

Szív, fa, pillangó, bármilyen bogár

Készítsünk a gyermekünkkel közösen akár – egy fotóhoz – kartonlapból képkeretet. Nagyon egyszerű, mutatós ötlet. Mi a szív alakot és a pillangót választottuk. Egy kartonlapra átrajzoltam a szív és pillangó sablont, majd kivágtam egy selejtvágó segítségével. A kivágott képeket díszítettük és már mehettünk is a természetbe fotózni. A Föld napja alkalmából kreatív kartonképet készítettem kisfiammal, pillangó és szív alakba foglaltuk a virágzó kökénybokrokat.

Íme a képek:

Szerző: Niki

Nálunk már igazán Farsangi a hangulat!

A gyerekek örömmel alkotnak, ha ezt közösen...

Betlehem – Rajzolt figurákkal

Amikor a várakozás megtölti a...

Adventi kalendárium – az utolsó percben

Amikor karantén alatt rendelned kell, és így...

Papírkoszorú Karácsonyra – a gyerekek imádni fogják

A hűvösebb téli délutánokon, hétvégéken gyakran...

Bölcsibe vihető szülinapi torta

Kisfiam második szülinapjára készült Eszembe...

Tavaszváró varázskert

Azon emberek közé tartozom, aki állandóan keresi...

Cikkek

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Írd meg nekünk mely témák érdekelnek, miről olvasnál szívesen!
Share This